Vraag en antwoord

Blauwe kiekendief als prooi

Dick van Dorp | 22-04-2024

Mijn vraag is of en zo ja hoe vaak de blauwe kiekendief wordt geslagen door Oehoes als beide elkaar op de Veluwe vaker gaan tegenkomen. Zitten er in jullie database ook resten van blauwe kiekendief?

Twee bubo bubo's

Pieter | 03-04-2023

Voor het geval dat het waarde heeft voor jullie: afgelopen twee nachten een duo oehoe's gehoord in Heino, Overijssel.

Re:Twee bubo bubo's

Pieter | 05-04-2023

Correctie! Overdag gespot, ransuilen

Wat voor snavel heeft een oehoe?

Oehoe bio | 20-10-2022

Ik moet het weten voor biologie

Gedrag Oehoe vader

Samantha | 20-06-2022

Is het mogelijk dat een vader Oehoe zijn eigen kuiken (+/- 9 weken oud) aanvalt?

Oehoe

Petra Eleveld | 15-02-2022

Goedemorgen. Ik heb nu al 2 nachten een oehoe gehoord. Ik heb geen idee hoever zo'n geluid kan dragen. Ik woon zelf tegen een bos aan en in een bosrijke omgeving. Ik vond het heel bijzonder.

Re:Oehoe

Roelof | 16-02-2022

Hallo Petra,

Zou je ons ook kunnen mailen zodat we wat meer informatie kunnen geven en vragen. Alvast bedankt.

Re:Oehoe

Sjouke | 15-03-2022

Ja, ook hier (Valthermond) al een paar keer de Oehoe gehoord. Ik dacht eerst dat het wellicht een Ransuil was, maar het was echt een Oehoe geluid, en altijd 's nachts.

Re:Oehoe

Jan van Dijk | 14-05-2023

Die zelfde vraag heb ik ook, hoor het dier nu al zeker 5 weken, probeer in te schatten hoever weg het is. Zit voor mijn gevoel binnen 5 a 6 honderd meter bij mijn woning vandaan.

oehoe's beleef de lente

pellens patrick | 15-09-2021

Dag Gejo

hoe is het met de jonge oehoe's? wanneer worden ze vrijgelaten

Snelheid oehoes

M. Waaijer | 19-05-2021

Beste,
Voor een uitgave over uilen ben ik op zoek naar de maximum snelheid (aantal kilometers per uur) van oehoes. Kunt u mij aan die informatie helpen? Alvast bedankt.
Mvgr, Mary Waaijer

Test, just a test

Signe Holt | 08-01-2020

ARK voerde het soortenbeschermingsplan oehoe uit met subsidie van de provincie Limburg. ARK werkt samen met Oehoe Werkgroep Nederland, de Zoogdiervereninging, Bionet Natuuronderzoek, Delta, Van Lierop Natuuradvies, Wassink Natuuradvies, Jasja Dekker dierecologie, groeve eigenaren en Natuurmonumenten. “Dit is echt boven verwachting, we hadden op deze resultaten gehoopt maar dat we echt zoveel oehoes hebben kunnen vinden is fantastisch. Oehoes roepen in de ochtend- en avondschemering. Als je dan ’s ochtends voor dag en dauw een vrouwtje hoort antwoorden op de roep van een mannetje is dat geweldig.”

Re:Test, just a test

Roelof Speelman | 12-01-2020

Dank u namens ons allen met dit mooie bericht. Fijn om te horen.

Verdwenen kat

Mariken Koning | 02-10-2019

In de nacht van 30/09 rond 23.30 hoorde ik een ijselijke kreet van een uil , onze kat die in de tuin zat was uit de tuin verdwenen ( kat is nog nooit uit de tuin weggelopen ) en is tot op heden niet gevonden. Ik woon 8 km van een plek waar een oehoe paar zich bevind ( hebben in mei 2019 jongen gekregen) is het mogelijk dat een oehoe onze kat heeft gepakt?

Re:Verdwenen kat

Roelof Speelman | 01-11-2019

De oehoewerkgroep heeft in haar database bijna 9000 geregistreerde prooien van de oehoe. Wij zelf hebben 1x de resten van een jong katje gevonden. Een volwassen kat lijkt ons net wat te groot en te sterk voor de oehoe. Maar geheel uitsluiten doen we dat niet.
Voor het verdwijnen van volwassen katten zijn veelal andere oorzaken logischer zoals: gif, kattenhaters in de buurt, vreemde kat die op bezoek komt en vecht, een kat die in de vruchtbare periode toch weg loopt (terwijl dat voorheen nooit gebeurde) e.d.
Zou u ons willen vertellen waar u woont? dan kunnen we misschien kijken of er bij deze oehoes prooiresten liggen die toch van een kat zouden kunnen zijn.

waarneming

Rémy Pelzer | 26-10-2016

Ik heb gisteren een mogelijke oehoe waarneming doorgegeven. Kunt u deze valideren?

Re:waarneming

RoelofSpeelman | 10-01-2017

Als het goed is krijg je een mailtje terug.
En komt de melding in onze data-base.

bedankt voor het doorgeven

Dit jaar geen webcam, maar wel berichten ?

Djesbeeb | 19-02-2016

Hallo Gejo,

Via Lies heb ik deze link gekregen en best heel erg jammer dat de webcam dit jaar niet aangezet zal worden ! Ik snap de beslissing vd Staasbosbeheer. Het is toch leuk om te weten hoe het gaat met deze oehoes? Ik ben zeer benieuwd hoe het nu gaat met hun. Voor zover heb ik gelezen bij volgdeoehoe, is er daar een vrouwtje bezig om te broeden. Da's een goed nieuws, hoor ! Wordt hier ook bericht over hun ? Ben benieuwd, zeg ! En ik wens jou en team heel veel plezier met jullie werk ! (Léuk dat ik jou in het echt heb ontmoet tijdens de reunië). Fijne dag verder en doeiiii, he ! Groetjes van Djesbeeb

Re:Dit jaar geen webcam, maar wel berichten ?

Gejo Wassink | 02-03-2016

Ja, jammer he dat de webcam niet aan gaat. Als er nieuws is zullen we vast wel wat laten weten op deze site. Op dit moment ligt het vrouwtje keurig te broeden en wordt ze bijna dagelijks gemeld op waarneming.nl

webcam steengroeve.

Ans | 14-02-2016

Gaat dit jaar de webcam in de steengroeve weer aan? Heb al zo vaak gezocht of er nieuws over is maar helaas niets te vinden..!!

Re:webcam steengroeve.

Gejo | 14-02-2016

Hallo beste Ans

Voor zover ik weet gaat SBB en VBN de webcam niet online zetten. De zender van de camera is ook kapot. We kunnen de mensen dus helaas niet blij maken.

groet,

Gejo

Onderdelen 1 - 21 van 21

Nieuw bericht