Vraag en antwoord

Verdwenen kat

Mariken Koning | 02-10-2019

In de nacht van 30/09 rond 23.30 hoorde ik een ijselijke kreet van een uil , onze kat die in de tuin zat was uit de tuin verdwenen ( kat is nog nooit uit de tuin weggelopen ) en is tot op heden niet gevonden. Ik woon 8 km van een plek waar een oehoe paar zich bevind ( hebben in mei 2019 jongen gekregen) is het mogelijk dat een oehoe onze kat heeft gepakt?

Re:Verdwenen kat

Roelof Speelman | 01-11-2019

De oehoewerkgroep heeft in haar database bijna 9000 geregistreerde prooien van de oehoe. Wij zelf hebben 1x de resten van een jong katje gevonden. Een volwassen kat lijkt ons net wat te groot en te sterk voor de oehoe. Maar geheel uitsluiten doen we dat niet.
Voor het verdwijnen van volwassen katten zijn veelal andere oorzaken logischer zoals: gif, kattenhaters in de buurt, vreemde kat die op bezoek komt en vecht, een kat die in de vruchtbare periode toch weg loopt (terwijl dat voorheen nooit gebeurde) e.d.
Zou u ons willen vertellen waar u woont? dan kunnen we misschien kijken of er bij deze oehoes prooiresten liggen die toch van een kat zouden kunnen zijn.

waarneming

Rémy Pelzer | 26-10-2016

Ik heb gisteren een mogelijke oehoe waarneming doorgegeven. Kunt u deze valideren?

Re:waarneming

RoelofSpeelman | 10-01-2017

Als het goed is krijg je een mailtje terug.
En komt de melding in onze data-base.

bedankt voor het doorgeven

Dit jaar geen webcam, maar wel berichten ?

Djesbeeb | 19-02-2016

Hallo Gejo,

Via Lies heb ik deze link gekregen en best heel erg jammer dat de webcam dit jaar niet aangezet zal worden ! Ik snap de beslissing vd Staasbosbeheer. Het is toch leuk om te weten hoe het gaat met deze oehoes? Ik ben zeer benieuwd hoe het nu gaat met hun. Voor zover heb ik gelezen bij volgdeoehoe, is er daar een vrouwtje bezig om te broeden. Da's een goed nieuws, hoor ! Wordt hier ook bericht over hun ? Ben benieuwd, zeg ! En ik wens jou en team heel veel plezier met jullie werk ! (Léuk dat ik jou in het echt heb ontmoet tijdens de reunië). Fijne dag verder en doeiiii, he ! Groetjes van Djesbeeb

Re:Dit jaar geen webcam, maar wel berichten ?

Gejo Wassink | 02-03-2016

Ja, jammer he dat de webcam niet aan gaat. Als er nieuws is zullen we vast wel wat laten weten op deze site. Op dit moment ligt het vrouwtje keurig te broeden en wordt ze bijna dagelijks gemeld op waarneming.nl

webcam steengroeve.

Ans | 14-02-2016

Gaat dit jaar de webcam in de steengroeve weer aan? Heb al zo vaak gezocht of er nieuws over is maar helaas niets te vinden..!!

Re:webcam steengroeve.

Gejo | 14-02-2016

Hallo beste Ans

Voor zover ik weet gaat SBB en VBN de webcam niet online zetten. De zender van de camera is ook kapot. We kunnen de mensen dus helaas niet blij maken.

groet,

Gejo

Oehoe waargenomen?

Cleem/webmaster | 05-01-2016

Heeft u een Oehoe gehoord, gezien, of heeft u vragen over de leefwijze en het gedrag van de Oehoe? laat dan een berichtje achter, alvast dank
Clemens

Onderdelen 1 - 9 van 9

Nieuw bericht