Privacy

                                                  
 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wij gaan netjes om met jouw gegevens en privacy.

Op 25 mei 2018 ging de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Dit is een nieuwe privacywet van de Europese Unie.

De wet was aan vernieuwing toe, omdat de technologische mogelijkheden en het (online) dataverkeer enorm zijn toegenomen.

Doel van deze wet is het verbeteren van de privacy van personen. Dus ook die van jou!

Netjes omgaan met jouw persoonsgegevens.

De AVG brengt meer en andere verantwoordelijkheden met zich mee voor organisaties die werken met persoonsgegevensbestanden.

Dit geldt dus ook voor de Oehoe Werkgroep Nederland en andere partijen waar wij werk aan uitbesteden.

Wij kunnen ons werk niet goed doen zonder het verzamelen en verwerken van jouw persoonlijke gegevens.

Wij verzamelen echter alléén persoonsgegevens die wij daarvoor nodig hebben.

Vanaf 25 mei 2018 moeten we kunnen bewijzen dat we voldoen aan onze verantwoordingsplicht.

We zijn dan niet alleen aanspreekbaar op het correct omgaan met privacygegevens, maar we moeten hier ook bewijs van kunnen overleggen.

Kortom: wij beloven jou dat we netjes omgaan met jouw persoonsgegevens en kunnen bewijzen dat we dat ook doen.

In onze privacyverklaring kun je lezen welke gegevens we verzamelen, waarom we dat doen, en hoe lang we deze gegevens bewaren.

Wil je meer details weten of wil je meer informatie hierover? Lees hier onze privacyverklaring OWN

 

De Autoriteit Persoonsgegevens.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving.

De AP staat voor het grondrecht op bescherming van persoonsgegevens.

Op hun website geeft de AP veel informatie over de AVG.

Bekijk bijvoorbeeld de algemene informatie AVG over de AVG of AVG in een notendop.