In memoriam: Johan de Jong

11-12-2022 22:02

Kerkuilendeskundige en bioloog Johan de Jong is overleden. Johan de Jong heeft zijn hele leven onderzoek gedaan naar de kerkuil. Zonder zijn inzet was de kerkuil zo goed als zeker uitgestorven in Nederland.

Zijn kennis over de natuur delen, deed hij bij talloze excursies en lezingen, op school, via de radio en al schrijvend. Altijd op een enthousiaste manier en met alle liefde voor de natuur.

Johan de Jong schreef 4 boeken. Het laatste boek verscheen in de zomer van 2017, het is een groot naslagwerk over de kerkuil.

Het werk dat Johan de Jong verzette voor de kerkuil wordt ook landelijk en internationaal gewaardeerd. Zo is hij geridderd, kreeg hij de Gouden Lepelaar en de Friese Anjer. In 2008 is hij opgenomen in de 'World Owl Hall of Fame'. Een internationale onderscheiding voor zijn inzet voor de kerkuil.

Alle vrijwilligers zullen zeker ook zijn kennis als kerkuilen beschermer van het eerste uur gaan missen, onvervangbaar voor een ieder.

Gelukkig is zijn handleiding er nog die voor alle kerkuil-vrijwilligers een vaste leidraad zal blijven in het beschermingswerk voor de kerkuil.

Namens het gehele OWN bestuur wensen wij de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Rouwbrief Johan de Jong.