Het gaat goed met de twee oehoekuikens van BDL

03-10-2021 19:16

Terwijl u dit leest zijn de twee oehoekuikens die we hebben kunnen volgen via de webcams van ‘Beleef de Lente’ van Vogelbescherming waarschijnlijk al losgelaten.

De locatie van de vogelopvang en ook informatie daarvan is geheim gebleven, ook voor de Oehoewerkgroep. Wij hebben hier begrip voor omdat de vogelopvang anders misschien bestookt zou worden met vele e-mails en vragen. Er keken immers duizenden mensen mee die begaan waren met het lot van de oehoetjes.

 

Wel kregen we in juni bovenstaande foto van de twee oehoes in de vogelopvang. De foto kwam binnen via de eigenaresse van een paard op de boerderij. De vogelopvang meldde dat de twee samen met nog een derde kuiken in een grote kooi zaten. Ze konden goed met elkaar overweg. Van mensen moesten ze echter niets hebben. En dat laatste is alleen maar goed als we bedenken dat ze weer vrijgelaten zouden worden.

Over de plek van vrijlaten is niets bekend. En dat is ook niet belangrijk. Jonge oehoes beginnen in september/oktober toch aan een trektocht die hen tot soms wel 150 km van de geboorteplaats brengt.