Dierenambulance Noord-West Veluwe vangt grote oehoe

31-01-2021 17:02

 

De Dierenambulance Noord-West Veluwe kreeg zondag 31 januari een melding van een gewonde uil op de Sonnevancklaan in Harderwijk.

 

Eenmaal aangekomen bleek het om een grote Oehoe te gaan met een flinke ontsteking aan 1 van de ogen.

Foto:Dierenambulance Noord-West Veluwe.

Met behulp van de meldster is de Oehoe, die in een hoekje zat, gevangen en bleek hij zelfs een ring te hebben van een Duits vogelinstituut. De Oehoe had duidelijk snel hulp nodig en is in samenwerking met de Dierenopvangcentrum de Ark naar het Vogelhospitaal in Naarden gebracht.

Foto:Dierenambulance Noord-West Veluwe.

Zij hebben al laten weten dat er ontstekingen in zijn bek en oog zitten en dat de behandeling direct is ingezet. Na de behandeling is het de bedoeling dat de Oehoe ondergebracht gaat worden bij de vogelopvang om daar verder aan te sterken. Wat er daarna met de Oehoe gaat gebeuren, is op dit moment nog niet bekend. 

Geschreven door RTV Nunspeet.

Klik op onderstaande link voor het artikel.

 RTV Nunspeet dierenambulance Noord-West Veluwe vangt grote oehoe

 

 

 

Naschrift OWN.

Via email is ons medegedeeld dat ondanks alle medische zorg.                                                                       

Op 5 februari besloten is de Oehoe te euthanaseren.

De ontsteking waar hij erg veel last van had, was tot ver in z`n slokdarm doorgetrokken en kon een vogel gespecialiseerde dierenartsarts  helaas niets meer voor hem betekenen.

Helaas staat dit ringnummer niet in onze database, maar hebben we uiteraard het nummer doorgegeven voor de verdere gegevens van deze Oehoe. Mochten we meer weten dan zullen we dat uiteraard melden via deze site.