Brandweer bevrijd een Oehoe uit een put van 40 meter diep

27-07-2020 21:55

 

Hij was niet te zien, maar hij werd wel gehoord: een voorbijganger hoorde dieren geluiden uit een put komen op de Kalkberg  van Bad Segeberg en waarschuwde de brandweer.

De vrijwillige brandweer van Bad Segeberg redde een jonge oehoe uit de put van een voormalig kasteel.

Men zag het dier echter niet in de put. Volgens de informatie werd tijdens de operatie eerst een speciaal meetinstrument in de 40 meter diepe put neergelaten om de lucht te controleren. Al na een paar meter werd er een laag zuurstofgehalte gevonden. De jonge vogel werd uiteindelijk ontdekt met lampen en verrekijkers.

De brandweer van Bad Segeberg liet vervolgens een zuurstoffles met verlengbuizen in de put zakken om het dier van verse lucht te voorzien. Nadat pogingen waren mislukt om hem te lokken, werd een brandweerman met een zuurstofmasker vastgebonden en naar beneden gelaten in de put. Daar werd het jonge dier in een tas gestopt en zo werd de Oehoe en zijn redder weer naar boven getrokken.

 

Volgens de informatie werd de uitgeputte Oehoe overgedragen aan het vleermuiscentrum Noctalis. De operatie duurde in totaal drie en een half uur.

 

      

Nu maar hopen dat de Oehoe snel zal opknappen en weer vrij gelaten kan worden.

Een artikel uit welt.de.