Beste donateurs en andere geïnteresseerden,

07-01-2024 19:09

Allereerst wil ik u namens het bestuur van de Oehoewerkgroep het aller beste wensen voor 2024.

Dat zal een jaar worden waarin meerderen van u ook daadwerkelijk oehoes te zien zullen krijgen. In het jaarverslag kunt u lezen dat er in 2023 al 84 territoria werden vastgesteld. Daar komen er nog 2 bij die pas werden gemeld na het vervaardigen van het jaarverslag.

Ook is er een kaartje opgenomen van alle waarnemingen buiten de broedgebieden. Dat toont dat overal in hoog-Nederland  oehoes rondvliegen.

Wij hopen u middels dit jaarverslag weer helemaal op de hoogte hebben gebracht van het doen en laten van deze majestueuze uilensoort.

klik hier voor het jaarverslag oehoe 2023.

Natuurlijk hopen we ook dat u de oehoewerkgroep en daarmee de oehoe in 2024 weer wilt helpen middels een donatie. Zonder uw hulp kunnen we al deze gegevens niet blijven verzamelen. En….. in het verslag hebben we niet beschreven wat er aan beschermingswerk is verricht. Maar inmiddels hangen er her en der al de nodige nestkisten en hondenmanden. Niet omdat zo’n kist zo leuk staat in een boom, maar om de oehoes in kwetsbare gebieden een veilige nestplek te bieden. Ook zitten de uilen soms bedrijvigheid in de weg. De oehoewerkgroep probeert de oehoes dan weg te lokken bij de bedrijvigheid. Wij gaan dus altijd met grondeigenaren in gesprek en zoeken oplossingen in plaats van het stil laten leggen van bedrijvigheid. Veel bedrijven/grondeigenaren weten inmiddels dat dit het standpunt is van de Oehoewerkgroep en zijn dan ook bereid hun medewerking te verlenen.

Klik hier om Donateur te worden

Wie minimaal 17,50 euro doneert ontvangt ook weer gratis het blad UILEN.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het blad UILEN. Dat zal ergens in het voorjaar op de mat van de donateurs vallen die in 2023 het minimumbedrag hebben gedoneerd.

Hartelijk dank namens het OWN bestuur,

 

Gejo Wassink